Tervehdys!

Viimeksi kirjoitin Vaarojen maratonista ja sen jälkeisestä polvikivusta. Lokakuun jälkeen onkin taas sattunut ja tapahtunut kaikenlaista.

Polvikipu helpotti ihan lepäilemällä ja särkylääkkeillä alle kahdessa viikossa. Mutta ensimmäinen juoksu polvikivun jälkeen oli puolimaraton puistojuoksussa, se meni ihan mukavasti, rennon reipasta vauhtia aikaan 1h43min. Hieman oli kroppa vielä ihmeissään vaaroista.

Noin vuorokausi tämän puolikkaan jälkeen alkoi tuntua vasemmassa jalkapohjassa kipua, ensin hieman lievempää ja lopulta melko voimakastakin. Olin pari päivää rasittamatta jalkaa ja kipu helpotti sillä pystyi tekemään kävelylenkkejä mutta kun seuraavalla viikolla koitin juoksua kipu palasi.

Ajattelin että eipä tässä mikään kiire ole jalan kanssa, kaikki tämän vuoden juoksutavoitteet on jo saavutettu maaliin saakka. Otetaan nyt rennosti ja tehdään punttitreeniä, samalla rullailin putkirullalla jalkapohjia ja tein varovasti varpaille nousuja venyttelin myös normaalia enemmän.

Sain myös Forssan Intersportista testiin Footbalance pohjalliset, jotka muotoiltiin jalkapohjan mukaan. Pohjalliset tuntuivat oikein mukavilta jalassa heti alusta saakka, otin ne käyttöön töissä ja kävelylenkeillä juosta en vielä uskaltanut. Pohjallinen siis tukee jalkaa juuri sopivasti, mutta laittaa myös jalkapohjan itse töihin.

Ja kuin tilauksesta, myös Asicselta tuli testiin Novablast kengät. Novablast on hyvin vaimennettu ja pehmeän tuntuinen jalassa. Ensifiilis olikin että tuntuu että olisin ollut trampoliinin päällä. Mutta yllättävää ,verrattuna muihin vastaavan vaimennuksen omaaviin kenkiin. Novablast on erittäin rullaava ja kevyt kenkä. Itsellä tämä kenkä soveltuu parhaiten pitkiin ja rauhallisiin lenkkeihin, enkä sano ettenkö voisi käyttää myös yli 100km asfalttiultrissa. Myöskin kävelylenkeillä kenkä on ollut erittäin toimiva, ehkä juuri hyvän rullaavuuden ansiosta. Juoksumatolla en jostain syystä saanut hyvää tuntumaa, myöskään kovavauhtisilla lenkeillä, kenkä ei varmastikaan pääse oikeuksiinsa. Mutta suosittelen lämpimästi pitkille ja rauhallisille lenkeille, niin kävelyyn kuin juoksuun ulkona.

Loppuviikosta laitoin pohjalliset uusiin kenkiin ja ilokseni huomasin että 45min hölkkäily vesisateessa tuntui aivan mahtavalta ei minkään näköistä kiputuntemusta jalkapohjassa.

Tästä saikin treenailla pari viikkoa terveenä ja samalla osallistuin perinteiseen itsenäisyyspäivän mäkitunkkaukseen Hunnarilla. Joka oli tänä vuonna poikkeuksellisesti viikkoa ennen itsenäisyyspäivää. Täällä kiersin n.600m kierroksen 60 kertaa, 6h aikana, vertikaalista nousua/kierros tulee n.35m.

Kolme päivää Hunnarin jälkeen, heräsin aamuyöstä ja sanoin heti vaimollekin että nyt on hieman outo olo ja kurkku tuntuu kipeältä. No siinä menikin sit viime viikko kokonaan angiinassa ja kuumeessa. Oltiin vielä molemmat vaimon kanssa kipeänä, mukavaa hommaa varsinkin kolmen muksun kanssa. Onneks Nelli 9v ja Niilo 7v pystyy jo jonkin verran auttelemaan. Ja iso kiitos isovanhemmille joista oli apua.

Nyt on antibioottikuuri päällä tällä hetkellä ja tämän viikon olen vielä rasittamatta itseäni isommin, koska vuosi sitten sairastamani sydänlihastulehdus saattaa uusiutua helposti ja tätä riskiä en halua missään nimessä ottaa.

Oon ollut myös hoitovapaalla marraskuun alusta saakka ja olen aina elokuuhun 2021 saakka, tämä on ollut jo nyt aivan mahtavaa aikaa. Rakastan yli kaiken kiireettömiä aamuja, riittää että vanhemmat muksut saa lähtemään kouluun ajoissa. Sit oon nautiskellut Kertun kanssa aamupalaa kaikessa rauhassa. Yleensä perus aamupäivä menee niin, että aamiaisen jälkeen olen pukenut Kertun juoksurattaisiin ja ollan hölkkäilty kaupungille esim. torille pillimehulle, siitä taas jonkin verran juoksua ja leikkipuistoon ja puistosta juosten kotiin. Tässä saa hyvin 1-2h juoksua ihan ohimennen. Sit ollaan syöty ja laitan Kertun päikkäreille, tämän jälkeen alkaakin yleensä jo isommat tulla koulusta niin heille välipalaa ja läksyjen tarkistus. Illasta oon tehnyt usein vielä toisen treenin, esim. Niilon partion tai Nellin ratsastuksen aikana ehtii tehdä hyvän punttitreenin tai vaikka toisen lenkin.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!!!

Janne Korpela

Suositeltua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 − thirteen =