Asenne – hieno ajatus vai elämäntapa?

Asenne ja se miten suhtaudut elämään, joka päivä on todistus siitä minkälainen asenne sinulla on, kaikkeen. Oli edessä sitten mahdollisuuksien tie, joka tarjoaa sinulle vaikka mitä tai jos siinä edessäsi onkin seinä tai syvä kuoppa. Se, miten suhtaudut elämän eri tilateisiin, miten otat vastaan elämän kaikki tarjoamat asiat, mahdollisuudet ja myös esteet on asenteestasi kiinni. Menetkö sillä mielellä että ”anna tulla elämä” minä osallistun tähän esterataan, vaikka en aina voittaisi niin olen antanut kaikkeni ja osallistunut täydellä sydämellä. Vai ajatteletko vastoinkäymisistä, ”miksi tämä tapahtuu” ja ”miksi minulle aina” näin käy. Nämä kahdet asenteet tulevat vaikuttamaan sinuun elämäsi matkalla ja varsinkin jokaisen tilanteen, mahdollisuuden ja vastoinkäymisen lopputulokseen ihan totaalisesti.

Sillä jokainen päivä, jokainen tapaamasi ihminen, jokainen sana, hymy, keskustelu, katse ja kohtaaminen on pelikuva siitä millä astenteella sinä elät sinun elämääsi. Asenne on valinta, valinta joka voi saada sinut elämään elämän täynnä rikkautta, oppimista, kunnioitusta muita kohtaan ja olemaan inspiroivana ihmisenä. Sillä tavalla voi omalla olemuksella myös vaikuttaa muiden elämiin ja rikastuttaa sitä.

Asenne on minulle yhtä tärkeä kuin itseluottamus, empatia ja toisista välittäminen. Se on hymy huulillani, se on voima jaksaa kun ystävä ei jaksa, se on tsemppaaja kun tarvitsee lisää voimaa ja se on myös rohkeutta ja rakkautta antava luonne joka haluaa kaikille hyvää ja joka uskoo omaan asenteen voimaan, millä voittaa elämän esteet tai ainakin antavan vastoikäymisille potkut pyllylle!

Periksi ei anneta, toista ei kiusata ja yhdessä tehdään – se on minulle asenne!

Minna Kohtamäki

Suositeltua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

thirteen + 7 =