Korona-arki

Täällä kesäloma sujuu hienosti, vielä olisi ensi viikko jäljellä ja vasta pääsiäisen jälkeen maanantaina töihin. Itselle tämä pysähdys tuli ihan sopivaan paikkaan, en tietenkään ole iloinen syistä miksi pidän lomaa juuri nyt mutta jos on tässä paljon positiivisiakin asioita.

Kaikista parasta tässä koronakesälomassa on ollut kiireettömät arkiaamut, aamupalan jälkeen tehdään Nellin kanssa koulujuttuja sen jälkeen kun opettaja on päivän ohjelman wilmaan lähettänyt. Niilolle ollaan itse tehty eskaritehtäviä. Kouluhommien jälkeen ollaan usein ulkoiltu lounaaseen saakka ja sit onkin Kertun päiväuniaika. Jos Jassu ei ole töissä, niin yleensä olen käyttänyt treenaamiseen sen ajan kun Kerttu nukkuu päikyt ja usein vielä illalla toinen treeni.

Aika paljon ollaan vietetty aikaa kotioloissa, käytiin me Torronsuolla laavulla viettämässä iltaa syötiin päivällinen ja iltapala siellä. Muksut tykkäävät kun saavat touhuta metsässä, myös kotimetsän polut on mieluinen paikka, Niilon kanssa siellä olenkin lenkkeillyt paljon. Samoilla poluilla myös tulee tehtyä yksinään juoksulenkkejä, sanoinkin että jos tulisi ulkonaliikkumiskielto, niin tod.näk. yön pimeydessä livahtaisin sinne salaa juoksemaan.

Nellin kotikoulusta itsellä on ollut pelkästään hyvää sanottavaa, tiedonkulku koulun kanssa sujuu mutkattomasti, tämäkin on varmasti alle sadan oppilaan koulun etuja. Nellikin on suhtautunut asiaan melko hyvin ja tekee useimmiten tehtävät mukisematta, pikkasen kiire neidillä tuntuu välillä olevan niiden kanssa.

Se helpottaa tehtävien tekoa varmasti paljon että olen itse lomalla ja pystyn niissä auttamaan.

Mutta hieman ihmettelen sitäkin kun osa vanhemmista valitti somessa ja muualla jo ensimmäisen etäkoulupäivän jälkeen kuinka raskasta tämä on. Onko tosiaan niin että ajan viettäminen omien lasten kanssa, oman työpäivän jälkeen on nykyään liian raskasta. Olkoonkin se sitten tehtävien tekoa, mutta kuitenkin ihmettelen asiaa jos jo etäpäivänä nro.1 ollaan aivan hajalla. Tämä on vaan mun mielipide ja ihmetyksen aihe, joku voi olla toista mieltä ja se on ihan ok.

Koittakaa nyt kuitenkin muistaa, että se teidän raskas arki on teidän lastenne lapsuus. Ja jos tuntuu rankalta, niin apua saa jos vaan pyytää.

Muutenkin tämä lomailu ja täydellinen pysähtyminen on tehnyt todella hyvää, toivottavasti suurin osa ihmisistä tajuaisi viimeistään nyt sen että ne kaikista parhaat hetket löytyy ihan oikeasti sieltä kotoa niiden tärkeiden ihmisten kanssa. Eikä ole pakko olla kokoajan menossa johonkin, tai suorittamassa 273 eri projektia yms… Välillä kannataa oikeasti vaan pysähtyä, katsoa ympärille ja nauttia hetkestä.

Loppuvuosi ja vuodenvaihde meni meillä enemmän ja vähemmän sairastellessa, joten treenit jäivät aika vähiin sinä aikana. Nyt loman aikana olen saanut nostettua treenimäärätkin taas korkealle tasolle ja kunto on selkeästi nousussa.

Kahden edellisen viikon aikana tuli pelkästään juoksua jo yli 120km per.viikko eikä tuntunut edes vaikealta. Itseasiassa viime viikolla tuli 124km ti-la aikana, eli viiteen päivään. Ja koska ei ole ollut töitä tai paljon muitakaan kiireitä, niin energiaa riittää mainiosti kaikkeen muuhunkin.

Viime lauantaina esim.oli huikea kokemus, kun tuli vain totaalinen koronainfoähky jota lähdin purkamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Laitoin luurit korville, Leevi and the Leavingsin soimaan ja annoin jalkojen viedä. Pikkasen yli neljä tuntia ja 43kilometriä meni kuin huomaamatta täysin omissa maailmoissani ajattelematta oikeastaan mitään. Juuri tämä on juoksua parhaimmillaan, mieli tyhjenee, jalat vievät eteenpäin ja kaikki tuntuu kevyeltä. Todella mainio terapiaistunto itseni kanssa.

Jos kaksi edellistä viikkoa on kerätty rauhallisia kilometrimääriä, niin tällä viikolla on ollut enemmän vauhtia mukana treeneissä. Juuri eilen kävin tekemässä urheilukentällä 5x1000m ratavedot. Onnistuneen vetotreenin huomaan siitä, että viimeisen tonnin viimeiset 200m ei tiedä että pelkääkö vai toivooko kuolevansa 😉

Kisakalenterista 2020 ei oikein ole vielä varmuutta, kisoja perutaan kokoajan hurjasti. Itse en usko että Karhunkierros, jossa minun piti juosta 55km, toteutuu kesäkuun 5-6.päivä. Koska maailmalla ja Suomessakin on jo peruttu kesäkuun lopun kisoja. Kesäkuun lopussa olisi itsellä Nuuksio backyard ultra, sieltä on tullut ainostaan tietoa että seurataan tilannetta. Elokuun puolivälissä voisi jo päästä Himokselle juoksemaan 52km, tämä on täysin uusi kisa itselle. Lokakuun alussa on Kolilla vaarojen maraton ja 135km jossa löytyy varmasti menohaluja jos muut kisat perutaan. Luulisi että kuntokin on Kolilla kohdallaan jos terveenä saa koko kesän treenata.

Palaillaan taas asiaan, pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta!

Janne Korpela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

one × one =