Hyvää uutta ja alkavaa vuotta!

On aika closata Voccen aloitus vuosi, tai verkkokaupan puolesta reilu puoli vuotinen taival ja katsoa vähäsen eteenpäin.

Alkuajatus oli kirkas, Vocce on yhtä kuin asenne, kannustetaan kaikkia olemaan oma itsensä ja vanhoihin tehdas alueisiin liittyvä logo. Melkein heti löysimme laadukkaan lippis toimittajan, sekä nuorten t-paidoille, mikä niiden osalta helpotti alku työtä. Mutta samalla jo kuukausia(3-4kk) jatkunut urheilu vaatteiden testaukselle ei näyttänyt näkyvän loppua ja lopuksi jouduin tekemään kompromissin, että shortsien, trikoiden, paitojen osalta vain paidat tulivat loppujen lopuksi myyntiin ja olimme siinä vaiheessa jo parin kuukautta myöhässä aikataulusta. Vaikka urheilu tekstiileistä tuli kankaan puolesta laadukkaita, saimme niihin ominaisuudet mitkä halusimme, mutta kuosin puolesta jouduttiin tekemään myös kompromisseja (mitä ei olisi saanut ikinä tapahtua, mutta tehty mitä tehty). Myös asia mihin on helppo olla todella tyytyväinen. On Voccen asennekoru, joka on 100% Suomalainen ja usvadesignin suunnittelema.

Näin saimme 28.6.2019 avattua verkkokaupan näillä tuotteilla! Alku vastaan otto oli mielestäni hyvä, tuotteiden sanomasta tuli paljon hyvää palautetta kuin myös edellä mainittujen tuotteiden laadusta. Olin hetken tyytyväinen. Mutta kun olimme myöhästyneet jo pari kuukautta niin Ei ollut mahdollista tuoda tapahtumien kautta Voccelle näkyvyyttä niin kuin olin suunnitellut, se oli pettymys.

Seuraavaksi tuli Voccen asenne t-paita 100%sta kierrätys kankaasta, se on yksi suunnista, minne haluamme mennä, siinä missä myös Suomalaisuus. Kunhan hinnat vaan saadaan pidettyä maltillisena. Vaikka yksi isoin pyrkimyksemme on pitää hinnat niin matalina kuin mahdollista, on pakko tehdä yksi asia selväksi se ei ole eikä tule olemaan meidän suunnitelmissa kilpailu valtti vaan haluamme mahdollistaa tuotteiden oston mahdollisimman monille ihmisille! Vaan haluamme myydä hyvää sanomaa sekä hyviä tuotteita hyvällä hinnalla.

Olimme tässä vaiheessa jäänyt jo seuraavasta sesongista todella paljon, kiire (joka loppujen lopuksi oli allekirjoittaneen päässä, vaikka uskon, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan) mikä oli yksi monista syistä miksi emme voi olla kaikkiin loppuvuoden tuotteisiin tyytyväisiä. Eli minä, joka tein päätökset. En vittu ollut oppinut alkuvuodesta tarpeeksi vaan halu mennä perse edellä puuhun vei voiton. Tämä tulee näkymään tämän hetkisten tuotteiden hinnan laskuna alkuvuodesta.

Matkalta on tarttunut todella monta uutta tuttua ja osaa voi sanoa jopa ystäväksi. Ympäri Suomea olevien nuorten hieno asenne tehdä Voccen tuotteita tutuksi somessa, vakkari valokuvaajaksi löytynyt Päivi Käpylä, joka luo vasta omaa uraansa valokuvaamisen saralla on ollut iso rooli brändin luomisessa. Janne Korpela, jonka kanssa (mukana oli myös muitakin hyviä ihmisiä esim. Emmi Nummelin ja yrityksiä mutta Jannen kanssa saatiin tämä idea) järjestettiin kaikille Forssan ekaluokkalaisille Jalkapallo/puuhapäivä, koulukiusaamisen ehkäisy teemalla. Palaute tästä päivästä oli huikea ja veti allekirjoittaneen aivan sanattomaksi. TPL:llän jätkille Nicolakselle ja Mikolle iso kiitos heti innolla mukaan lähdöstä, yhteistyö jatkuu. Ja paljon onnea naispesiksen vuodenlukkari palkinnolla palkitulle Jenna Kammin-Rahnastolle yhteistyöstä. Olisi myös monia muitakin mutta nämä mainitakseni (käsi kramppaa).

Ensi vuosi

Ensi vuodesta voi paljastaa sen verran, virheistä on opittu ja kaikki Voccen tuotteet tulevat olemaan huippulaatua. En tee enää missään kompromissia. Myös ensi talven pipot tulevat olemaan 100% suomessa tehtyjä. Muista tuotteista kuin lippiksistä en vielä voi paljastaa mitään.

Vuonna 2020 ryhdymme kehittämään seura yhteistyötä. Vuoden 2019 aikana meihin oli todella moni taho yhteydessä niin organisaatiot, joukkueet, järjestöt, ihmiset yhteistyön kannalta. Valitettavasti ei ollut rahkeita, eikä aikaakaan niihin mutta vuonna 2020 tätä puolta kehitämme paljon.

Tammi helmikuu tulee olemaan aika hiljaista Voccen puolesta ensi vuonna, tietysti verkkokauppa toimii. Mutta vuoden 2018 loppuvuodesta alkaen on ollut todella paljon valitettavia vastoin käymisiä elämän muilla saroilla ja täytyy niistä myös ensin selvitä, jotta voi antaa itsestään 100%.

Asenteella ja rakkaudella,

Tomi Hänninen

Suositeltua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 × 1 =