Tervehdys

Olisi vuoden viimeisen tekstin aika, hirveästi en ala tätä vuotta kasata nippuun. Koska se tuolla aiemmissa blogiteksteissä aikalailla onkin. Tällä viikolla olen treenannut pelkästään maanantaina, koska flunssa on vaivannut enemmän tai vähemmän. Muuthan meillä sairastelikin koko viime viikon.

Eli maanantaina, tein aamulla 30min thoraxtrainer hiihtoharjoituksen Kutomon liikuntakeskuksessa,päivällä 1h45min kävelylenkki lastenvaunujen kanssa ja illalla pari kierrosta Hunnarin hapotusreittiä Nikon ja Jukan kanssa 1h30min.

Sit alkoikin maanantai-tiistai yönä flunssa hiipiä, joka vaivaa vieläkin pikkaisen. Eli olen jättänyt suosiolla urheilut väliin muilta päiviltä. Enkä aio treenata ennen kuin olo on täysin terve. Aiemmin tänä vuona sairastettu lievä sydänlihastulehdus säikäytti sen verran, etten ota mitään riskejä koska ei ole mikään pakko.

Kyllähän tässä on saatu treenit taas hyvin käyntiin ja marraskuun sekä joulukuun alun aikana on ihan mukavasti harjoitustunteja, n.85h. Se että otan nyt tämän flunssan ajan kevyesti, nautin lomasta ja jouluherkuista. Ei peruskuntoa hetkauta juuri lainkaan, tekee ihan hyvää rauhoittua välillä ja kipeenä treenamisesta on todennäköisesti enemmän haittaa, kuin hyötyä.

En myöskään, nyt jouluna aio noudattaa aloittamaani salaattilounasruokavaliota, herkuttelen ja syön juuri niin paljon kuin haluan. Otan sit vaikka Kertun kanssa päiväunet jos tuntuu että väsyttää ähkyn takia. Sillä ei ole merkitystä,mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä. Vaan sillä mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä.

Muutenkaan en oikein ymmärrä liian niukkaa syömistä yhdistettynä urheiluun, sillä isot harjoitusmäärät kuluttavat myös paljon. Jos jatkuvasti vetää tiukalla energian saannilla ja harjoittelee samalla. Niin en usko että se kantaa kovinkaan pitkälle, kroppa on jatkuvasti säästöliekillä ja kehitystä ei varmastikkaan tapahdu. Sekä olet varmasti väsynyt ja pahalla tuulella kokoajan. Itse en ainakaan tykkää olla nälkäisenä ja eihän sellaista voi kuitenkaan jatkaa loputtomiin.

Eli nyt kun on joulu, suosittelen ottamaan rennosti, nauttimaan läheisten seurasta ,hyvästä ruoasta ja lomista jos niitä on.

Ensi vuodesta sen verran että suurena haaveena vieläkin, on osallistua täydenmatkan triathlonille. Elokuulle löytyi ironman Tahkon lisäksi toinen mielenkiintoinen kisa. Swedeman Ruotsissa, Ruotsin kisa on osa extremetriathlon sarjaa.

Ruotsissa pyöräilyosuus on 205km (normaalisti 180km) ja juoksuosuus on polkujuoksua jossa käydään todella korkeallakin. Juoksussa on muuten vikalle 10km:lle oltava saattaja mukana, tämä kertoo kisan haastavuudesta jo paljon. Mutta kuten aiemmin olen sanonut, nämä maksaa aika paljon muihin kisoihin verrattuna, eli sitä täytyy pohtia. Mutta nämä ovat haaveita ja nyt kun ne on sanottu ääneen ollaan yhtä askelta lähempänä toteutusta.

Nyt kuitenkin lepoa, rauhallista joulua ja hyvää uuttavuotta. Seuraava teksti tulee loppiaisena.

Ps. Otin eilen meidän perheen lautapelikunkun kiistattoman tittelin. Afrikan tähdessä 4 peliä,4 voittoa ja lisäksi vielä kaninloikka mestaruus.

Janne Korpela

Suositeltua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × 5 =