Tervehdys

Viikko on taas vierähtänyt ja joulukuukin on jo puolivälissä. Viikko oli kiireinen ja kohtalaisen rasittava. Rasittava siis muulla tapaa kuin urheilun kannalta, meillä on ollut täällä kaikki kolme lasta kipeänä ja nukkuminen on jäänyt melko vähiin. Sekä lauantaina oli jouluiloa 2019 juoksu ja hyväntekeväisyys tapahtuma.

Mutta aloitetaan viikon urheiluista. Maanantaina suuntasin illalla Kutomon liikuntakeskukseen RPM sisäpyöräily tunnille, jossa sai  taas hien pintaan ihan kiitettävästi.

Tiistaina aloitin aamun 30min thoraxtrainer hiihdolla ja töissä kävelin lastenvaunujen kanssa 1h40min.

Keskiviikkona oltiin ajoissa liikkeellä, klo 6.20 oli sovittuna Samin kanssa aamulenkki Hunnarilla. Kierrettiin kierros hapotusreittiä ja siihen päälle pieni bonuslenkki että saatiin tunti täyteen.

Torstaina menin illalla Kutomolle jossa juoksin 30min ja hiihdin thoraxtrainerilla 30min.

Perjantaina en treenannut,sillä töiden jälkeen oli lauantaisen jouluiloa juoksun valmisteluja ja sen jälkeen otettiin ilta rennosti.

Lauantaina oli vuorossa järjestyksessään kolmas jouluiloa juoksu. Tänä vuonna juoksin siis 6 tuntia, aiempien vuosien 12h sijaan. Matkaa kertyi 6 tunnin aikana itselle 51km. Rauhallista hölkkää menin, juttelin muiden juoksijoiden kanssa ja yritin käydä moikkaamassa välillä paikalle saapuneita ihmisiä.

Juoksu tuntui melko helpolta ja 6 tuntia kului todella nopeasti, sillä koko päivän aikana ei tarvinnut juosta hetkeään yksin.

Tarjoilujen perusteella väkeä kävi enemmän kuin aiempina vuosina, eikä hirveästi jäänyt enään kotiin viemisiä. Hyvä niin koska ilma ei taaskaan ollut mikään kaikista paras. Lahjoja tuli jälleen melkoinen kasa ja ne jaetaan ensi viikon aikana paikallisille  lapsiperheille kuten myös 12kpl joulukinkkuja.

Päätös ensi vuoden tapahtumasta tehtiin jo paikan päällä kun katselin lahjojen määrää. Ilmeisen selväksi on tullut että ihmiset haluaa olla avuksi ja avuntarvetta löytyy, niin miksi en kantaisi omaa korttani kekoon tämän tapahtuman muodossa. Ensimmäinen kiinnitys oheisohjelmaankin tuli tehtyä, kun siskon tyttö Veera lupasi tulla tekemään kasvomaalauksia.

ISO KIITOS vielä kaikille tapahtumaan osallistuinelle,järjestelyissä auttaneille ja niille paikallisille yrityksille jotka tukivat tapahtumaa.

Sunnuntaina pidin ansaitun lepopäivän, toki kävin palauttamassa grillin ja vaimon kanssa vierähti jokunen tunti joulupukin asioilla. Nyt on kaikki lahjatkin onneks ostettu.

Meillä oli siis koko viikon enemmän tai vähemmän lapset kipeänä ja tämä rasitti arkea normaalia enemmän. Muutamia öitä tuli nukuttua melko katkonaisesti ja aamuisin ei treenaaminen ollut ekana mielessä.  Jos on jo valmiiksi väsynyt niin miksi rasittaa kroppaa väkisin vielä lisää. Sekä halusin säästellä energiaa lauantain 6h juoksuun.

Oon sitä mieltä,että kun asiat on muuten hyvällä pohjalla niin tälläiset sairastelujaksot saadaan hoidettua melko helpolla ja hyvässä sovussa vaimon kanssa. Meillä se menee oikeastaan niin että Jassu hoitaa alkuyön ja mä nousen sit aamuyöstä.

Aiemmin kertomani muutos ruokailuissa on osoittaunut melko hyväksi,paino on tippunut 6,5kg siitä kun olin syksyllä polkupyörärasituksessa. Silloin lääkärin määräämään urheilukiellon aikana tuli toki muutama kilo lisää. Ja nyt kun pääsee taas liikkumaan niin tietysti sekin alkaa vaikuttaa.

Magneettikuvien tuloksetkin tuli viikolla ja sieltä paljastui, että olen sairastanut tietämättäni lievän sydänlihastulehduksen. Tällä hetkellä ei ole mitään huolta ja kaikki näyttää hyvältä. Normaali urheilijan sydän, joka käyttäytyy urheilijan sydämen lailla.

Nyt siis selvisi syy myös sille miksi olin syksyllä hetkellisesti todella väsynyt ja en jaksanut tehdä mitään. Onneksi en myöskään väkisin treenannut vaan pidin suosiolla lepoa, ylimääräinen rasitus tässä vaiheessa olisi voinut olla melko kohtalokasta. Puolen vuoden kuluttua tulee kutsu seurantakuvauksiin ja kokeisiin, siihen saakka saa elää normaalia elämää. Toki jos jotain outoja oireita tulee niin silloin yhteys lääkäriin.

Nyt olisi vielä viikko töitä ja sen jälkeen on ansaittu 9 päivän loma. Uusia kisoja en ole kalenteriin lisännyt ja lumitilanne täällä on sen verran olematon että tammikuun 24h hiihtokin on siinä ja siinä. Kokoajan kiehtoisi enemmän ja enemmän, täyden matkan triathlonkisa Tahkolla. Katsotaan jos saan jollain tapaa osallistumismaksun hoidettua niin ehkä ensi kesänä kisataan Ironmanissa, oishan se hieno kokemus.

Janne Korpela

Suositeltua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 + two =