Morjens!

Marrasputki, marraskuu ja koko vuosi etenee huimaa tahtia loppua kohti. Kiirettä piisaa, kotona, harrastuksissa ja töissä. Onneksi loppuvuodesta on tiedossa 9 päivän loma, niin saa vetää happea.

Laitetaas eka viime viikon harjoitukset pakettiin. Eli, maanantaina hölkkäilin iltalenkkinä 21km leppoisan hölkän ympäri kylää.

Tiistaina, tein aamusta 30min mattojuoksun jossa tein lyhyitä vauhdinnostoja jotta sain jalkoja auki. Maanantaina jäi lihashuolto väliin, niin oli aamusta jalat vähän jäykän oloiset. Töissä tuli käveltyä 1h30min vaunulenkki.

Kun pääsin töistä kotiin, Nelli 8v ja Niilo 6v halusivat hiihtostadionin maastoon tekemään kanssani mäkitreeniä 😀. Tarjous josta en kieltäydy mistään hinnasta, eli otsalamput päähän, sauvat käteen ja kuntorataa pitkiin mäkeen. Itse puin ylleni vielä 10kg painoliivin,mäessä oltiin n. 3 varttia. Nelli ihmetteli suuresti,miksi pitää harjoitella mäkijuoksua. Hän ainakin osaa hyvin, vaikkei sitä ole ikinä treenannut 🤔

Keskiviikkona aamusta tunnin juoksumatto ja päälle hetki thoraxtrainer hiihtoa.

Torstaina aamusta 5km juoksumatolla. Töistä päästyäni Niilo odotti eteisessä reppu selässä ja eväät pakattuna. Halusi metsäseikkailuun kanssani, nopea välipala ja metsäpoluille johon pääsee suoraan kotiovelta 😊. Noin 45min seikkailun jälkeen meidän eskarilainen oli sitä mieltä, että haluaa syödä eväät samalla kun katsoo ”juutupesta” alkuasukkaiden savimajan rakennusvideota. No, Nipa kotiin ja itse lähdin Hunnarille, jossa kiersin 2 kierrosta hapotusreittiä. Eka kierros meni vauhdikkaasti alle 40min. Ja toinenkin vielä täysin pimeässä, ilman lamppua 43min,en suosittele kokeilemaan. Hunnarin jälkeen lähdin vielä Nellin kans viettämään laatuaikaa Vesihelmen uimahalliin.

Perjantaina alkoi työt vasta klo 9.30,joten tein aamusta 45min mattojuoksu+30min thoraxtr.hiihto+15min soutu sisätriathlonin.

Lauantaina myöhäisillan lenkkinä Forssan baarikierros, eli juoksin iltalenkin siten että se kiersi jokaisen kaupungin kapakan tai yökerhon pihan kautta. Tämän hurjempaa baarireissua ei ole jatkossakaan suunnitelmissa, tein alkuvuodesta päätöksen olla koko vuosi ilman pisaraakaan alkoholia ja toistaiseksi se on pitänyt. Edelliskerta menee 2018 tapaninpäivään.

Sunnuntaina sain tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä. Niko haki kotoa, 20km lenkki Liesjärven kansallispuiston poluilla ja siihen päälle sauna Nikon mökillä.

Taisi tulla 100km juoksua tälle viikolle. Näin marrasputken aikaan n. 20km lenkit on ihan riittäviä pitkiksi lenkeiksi. Joulukuussa sit aletaan pidentää viikonloppulenkkejä 3-6 tuntisiksi. Näin saadaan rakennettua kestävyyspohjaa hyvälle tasolle ensi kautta ajatellen.

Viikkoon lisähaastetta toi Kertun vauvarokko, johon liittyi korkea kuume. Tämä vei voimia ja aiheutti stressiä. Koska alkuvuoden sairaalareissut on vielä tuoreessa muistissa.

Sit hieman tulevaisuuden suunnitelmia.

Ensi kaudeksi 2020 on varmaksi suunniteltu, ainakin Finlandia hiihto 50km helmikuussa, johon sovin lähteväni Janne H:n kanssa. Tulis nyt vaan lunta, niin sais edes muutaman treenin pohjalle. Olen vuonna 2011 hiihtänyt tämän. Ostin silloin sukset jouluna, en ollut hiihtänyt varmaan 20 vuoteen ja tapani mukaan olinkin jo helmikuussa 50km lähtöviivalla, ”kohtuus on kovin tylsä asia” (Dean Karnazes, ultrajuoksija).

Seuraava varma osallistuminen on toukokuun lopussa, Karhunkierroksen 55km Kuusamossa. Olen täälllä juossut 166km ja 83km matkat. Nyt lähdetään vielä lyhyemmälle. Tähän kisaan aion panostaa ja lähteä hakemaan oikeasti hyvää aikaa. Kai hieman pakkokin, koska ilmoittautuessani kisaan, vapaita paikkoja oli jäljellä enään lähtöryhmässä A (kärkijuoksijat) 😂.

Kesäkuun lopussa on mielenkiintoinen uutuus, toista kertaa järjestettävä Nuuksio backyard ultra. Kisa menee niin että, on 6.67km kierros johon starttaamme aina tasatunnein. Eli sinun pitää tunnin aikana ehtiä kiertää lenkki ja olla valmiina seuraavassa lähdössä. Jos myöhästyt, tiput pois. Kisa jatkuu niin kauan, että jäljellä on enään yksi juoksija jonka on vielä kierrettävä lenkki yksin tunnin aikana. Kisa käydään metsäpoluilla. Maailmalla on kovimmat kisaajat juosseet aivan älyttömiä tuloksia, ennätys on muistaakseni 67 kierrosta, eli lähes 450km ja 67 tuntia 😮

Viimeinen varma ilmoittautuminen menee lokakuulle, Kolille jossa juostaan Vaarojen maraton. Tänne mulla on paikka 130km matkalle, siirtona tältä vuodelta kun en saanut lääkäriltä lupaa sydänfilmissä löytyneiden poikkeavuuksien vuoksi. Tämä kisa on mielestäni, Suomen rankin polkujuoksu. Startti tapahtuu illalla pimeään, kylmään märkään ja ehkä jopa lumiseen metsään. Maasto on osittain todella hidaskulkuista.  Kolilla olen tullut maaliin  87km kisan, mutta en koskaan tätä matkaa, joten siinä on tavoitetta.

Näiden lisäksi kiinnostaisi osallistua triathlonkisaan. Joko heinakuussa Joroisten puolimatka, tai elokuussa Tahkon ironman täysimatka. Tahkon kisa on epätodennäköinen, sen vuoksi että se maksaa 520e ja se on todella iso raha tällä hetkellä, meille jossa toinen on hoitovapalla. Mutta onhan näitä vielä tulevaisuudessakin.

Vuodelle 2019:kin riittää vielä pari pidempää juttua.

Joulukuun aikana on ensin, 6.12 perinteinen itsenäisyyspäivän mäkitunkkaus Hunnarilla. Eli hapotusreitin 2. Nousu ylös ja viereistä polkua alas. Matkaa 1 kierroksella tulee n. 400m ja vertikaalista nousua n. 35m. Tapahtuma on maksuton, omalla huollolla ja jokainen laskee kierrokset itse. Oma suunnitelmani on kiertää 100 kierrosta.

Seuraavana viikonloppuna 14.12,lauantaina klo 8.30-14.30 järjestän jälleen Forssan urheilukentällä jouluiloa hyväntekeväisyysjuoksun. Vuosina 2017 ja 2018 juoksin urheilukenttää 12h tuntia ympäri ja HK scan lahjoitti kinkun joka tunnista.

Tänä vuonna juoksen 6h mutta Hk lahjoittaa silti 12 kinkkua edelleen. Ohjaan kinkut eteenpäin paikallisille lapsiperheille. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita lenkille, kierrät sitten vaikka vaan yhden kierroksen kävellen tai juosten.

Järjestän myös jälleen lahjakeräyksen perheiden vanhemmille. Eli mukana voit tuoda myös lahjan joka menee isälle tai äidille. Usein saadaan ostettua lahjat lapsille, mutta joudutaan tinkimään omasta hyvinvoinnista, joten haluan muistaa näitä arjen supersankareita. Lahjat ohjaan myös seudun lapsiperheille, yhteistyötahojeni kanssa.

Kello 12-14.30 tarjolla on myös jälleen glögia, piparia, karkkia ja grillimakkaraa. Tapahtuma on täysin maksuton. Myös lapsille on suunnitteilla pientä ohjelmaa.

Kahtena aiempana vuonna kinkku-, ja lahjakeräys ovat olleet menestyksiä. Jo n.30 perhettä ovat saaneet jouluiloa tämän tapahtuman ja ihmisten hyväntahtoisuuden ansiosta.

Kiitos, anteeksi ja hyvää alkanutta viikkoa kaikille 😀

Janne Korpela

Suositeltua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fifteen + 14 =