Taas ois aika laittaa viikko pakettiin. Ja vähän kenkätestausta.

Maanantaina aloitin päivän 30min thoraxtrainer hiihdolla. Illalla mentiin Nikon ja Markon kanssa hunnarille, jossa tehtiin 1h30min mäkitreeni otsalamppujen valossa. Nyt pyrin tekemään joka viikko yhden mäkitreenin, tämä on mainio voimatreeni jaloille ja sauvojen kanssa saa myös yläkropan käyttöön. Sopii niin polkujuoksijalle kuin, katumaratoonarillekkin. Hunnarilla tulee n.35m vertikaalista nousua, yhdellä vedolla. Nousut tehtiin kävellen, mutta alaspäin juostiin rennon reipasta vauhtia. Alamäkijuoksu, etenkin epätasaisessa maastossa kehittää hyvin juoksutekniikkaa ja tasapainoa.

Tiistaina ehdin tehdä ennen töitä pienen sisätriathlonin, eli 20min thoraxtrainer hiihto+10min soutu +30min juoksumatolla. Monipuolinen aloitus päivälle.

Keskiviikkona oli lepoa urheilusta, tosin töissä tuli tehtyä tunnin kävelylenkki. Mikäs sen parempaa kuin aktiivinen lepo.

Ke-To yö meni valvoessa kuumeisen ja flunssaisen Kertun (1v2kk) kanssa. Joten torstaina katsoin paremmaksi olla rasittamatta itseäni jo valmiiksi väsyneenä. Kävin illalla paikallisessa Intersportissa talvitakkiostoksilla ja sain myös testattavaksi Puman speed orbiter juoksukengät.

Näillä tossuilla juoksin perjantaina aamulla 35min vauhtileikittelyn matolla ja illalla tunnin rauhallisen lenkin urheilukentällä. Lisäksi sunnuntaina reilu 13km, 5min/km vauhtia Mikon kanssa.

Ensikokemus oli jännä, kun laitoin tossun jalkaan ja kävelin niin tuntui että kenkä rullaa itsestään eteenpäin. Pohjan materiaali ja keskellä oleva ”jousi” toimii niin että se ohjaa askeleesta tulevaa energiaa eteenpäin. Omasta mielestä tämä kenkä toimii parhaiten reippaassa kävelyssä, tai kovassa juoksussa. Perushölkällä kengän ominaisuudet ei pääse niin hyvin oikeuksiinsa. Voisi sanoa että, mitä kovempaa menet sitä paremmin huomaat kengän rullaavuuden. Itse voisin kuvitella käyttäväni tätä kisakenkänä aina lyhyistä matkoista, kuuteen tuntiin. Kenkää Forssassa myy ainakin kutomon Citymarketin Intersport.

Lauantaille olin luvannut mennä Nikon kanssa Eerikkilään, jossa Finnish maraton runners oli syysleirillä. Tarkoituksena oli vetää heille polkujuoksu paikallisilla poluilla. Juoksijoita oli n.20, osan tunsin ennestään ja sain lisää uusia tuttavuuksia. Lähdimme yhdessä liikkeelle, mutta melko nopeasti jakaannuimme kahteen porukkaan. Oma ryhmäni teki 2h48min polkujuoksun syksyisellä Ilvesreitillä.

Perjantaina alkoi marraskuu ja sen myötä jälleen kerran marrasputki. Eli juoksua joka päivä marraskuussa vähintään 25min. Olen aikaisemmin ottanut jonkilaisen lisähasteen omaan putkeeni, parhaillaan on tullut yli 700km kuukauteen tai kiivetty 33 000m verikaalista nousua. Tänä vuonna juoksen joka päivä mutta en aseta mitään tavoitetta,koska tässä kuussa on paljon muutakin ohjelmaa.

Janne Korpela

Suositeltua

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 × 1 =